Lasses egna ord om sin hemflytt

En av de absolut populäraste blåvita spelarna skriver själv om sitt beslut och sina känslor för IFK Göteborg.

”Beslutet att lämna Blåvitt har varit ett av dom svåraste i min karriär. Det kanske låter konstigt med tanke på att jag är från Danmark, men för mig är det min klubb, den klubben som jag – oavsett hur det går – alltid hejar på, alltid hoppas det bästa för.

Det är klubben som gjorde det möjligt för mig att spela i England. Det var här jag spelade när jag fick min debut i landslaget och det är här jag har vunnit den enda titeln i min karriär hittills.

Jag har tillsammans med min familj tagit detta beslut med utgångspunkt i att vi tycker att våra tvillingpojkar ska få möjlighet att bo i Danmark, gå i dansk skola och skaffa kompisar för livet. De är så stora nu att det är synd att fortsätta flytta på dem. Eftersom vi vet att vi vill flytta till Danmark när jag slutar i Blåvitt så kändes det som att det är bäst för dem och för oss att göra det nu och inte vänta några år ytterligare.

Det känns otroligt tungt att veta att på lördag är sista gången jag kliver ut på Gamla Ullevi och spelar för IFK Göteborg. Samtidig hoppas jag att så många som möjligt kommer och stöttar mig och laget så vi tillsammans kan stänga ett kapitel och en säsong som trots allt har varit väldigt lyckad både sportsligt och ekonomiskt.

Jag är dock väldig glad över vetskapen att jag kommer komma tillbaka och sitta på läktaren och se Blåvitt spela – det är förhoppningsvis något som jag kommer göra varje säsong i framtiden.

Ses snart.”