Rapport efter dag fyra

Efter ett antal dagar med tuffa pass handlade tisdagen om återhämtning. Vi passade då på att kolla aktuell sjuk– och skadestatus med fysioterapeut Calle Persson.

Träningsdag nummer fyra är genomförd på lägret i Portugal. Efter en tuff inledning handlade det främst om att samla kraft och att ladda inför den fortsatta verksamheten.
– Det är jätteviktigt att känna av hur det känns rent fysiskt. I går (måndag) körde vi två tuffa dubbelpass och det var välbehövligt att idag kunna anpassa träningen individuellt. Vi kan också konstatera att det i övrigt är helt perfekta förutsättningar med klimat, anläggning, boende och mat, säger Calle Persson i det medicinska teamet. Som beskriver läget i truppen enligt följande:

Benjamin Nygren

– Har ont i halsen och tränade inte i dag. Däremot är Emil Holm med och kör efter sin sjukdom.

Robin Söder

– Går framåt efter sin fotoperation i höstas. Från och med onsdag stegvis in i den kollektiva fotbollsträningen.

Carl Starfelt

– Ligger lite före planen. Kommer att kunna träna fotbollsfunktionellt under lägret. Däremot en bit från att gå in i spel efter sin höftoperation.

Alhassan Yusuf

– Tar steg varje dag efter sin skada i baksida lår i matchen mot Odd. Vi tar det dag för dag.

Erik Dahlin

– Fastnade i gräset under träning tidigare under lägret. Ska göra en MR-undersökning innan vi kan ställa en diagnos. Det kan dröja ett par dagar.