Koffe har Covid-19

Efter att ha varit isolerad i några dagar har Kristopher Da Graca testats positivt för Covid-19.

Kristopher Da Graca isolerades från övriga laget och personalen på Kamratgården så snart han visade symptom. Han har genomfört ett Covid-19-test som har visat sig vara positivt.
Koffe kommer att fortsätta vara isolerad till dess att han har tillfrisknat.

IFK Göteborg följer de riktlinjer som har utfärdats av Folkhälsomyndigheten och Svensk Elitfotbolls protokoll ”Genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19”. Vi har vidtagit alla tillgängliga åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Åtgärderna på Kamratgården för att minska risken för smittspridning är omfattande.

– Vi håller nere antalet fysiska möten och arbetar så mycket digitalt det bara går. Vi kring herrlaget umgås sällan eller aldrig med den administrativa personalen. Om vi gör det är det med social distansering och helst utomhus. Vi har separata lunchtider för oss på sporten och övrig personal. Det finns en stor medvetenhet från alla på Kamratgården att alla har och tar ansvar för varandras välmående, säger sportchef Pontus Farnerud.

Spelarna och ledarna i herrlaget uppmanas att följa särskilt strikta uppmaningar och förhållningsregler.

– I största möjliga mån är det raka vägen till och från Kamratgården som gäller. Är det så att någon av våra spelare är i ett socialt sammanhang eller ute i det offentliga så är det ännu viktigare med ett ansvarstagande förhållningssätt.

IFK Göteborg har som policy att inte lämna ut individuell hälsoinformation för våra spelare. Det är i samråd med Koffe som hans namn nämns.

Vid frågor från media hänvisar vi till sportchef Pontus Farnerud.