Kryss mot Helsingborg

Det blev 2–2 mot Helsingborg efter bland annat fina mål av Robin Söder och Tobias Sana.

IFK Göteborg tog ledningen i 24:e minuten. Och det var ett fint förarbete som ledde fram till Robin Söders mål. Victor Wernersson hittade fram med en genomskärare till Giorgi Kharaishvili. Blåvitts georgiske anfallare yttersidespassade till Söder, som smällde in 1–0.

Helsingborgs kvittering fem minuter senare var ett långskott som ändrade riktning och ställde Giannis Anestis i hemmamålet.

Vid Blåvitts 2–1-mål i 64:e minuten var det Robin Söders tur att agera framspelare. Laget ställde om i en kontring från mittplan och Tobias Sana placerade in ledningsmålet stolpe in på Söders vältajmade passning.

Det blev 2–2 efter att Helsingborg fått tag i en förlupen blåvit hemåtpassning i matchminut 86.

I veckan som kommer väntar träningsläger i Portugal. Nästa match är på torsdag mot portugisiska Louletano D.C.