Nu börjar säsongen

Det är dagen före dagen.
Under tisdagen samlas IFK Göteborgs A-lag för första gången på ungefär en månad.
– Det ska bli kul att träffa alla igen, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi.

Nu startar säsongen 2020. Under tisdagen är det slut på spelarnas och ledarnas ledigheter och det blir full aktivitet på Kamratgården igen.
– Det har varit skönt att få åka hem och träffa familj och vänner, som man annars inte gör så mycket när säsongen väl är igång, säger Poya.

Han har bland annat varit hemma i Uppsala, men helt ledig har han inte varit.
– Det går inte att koppla bort helt och hållet när man är fotbollstränare, men det är klart att jag har varit mycket mindre påkopplad nu än när vi är mitt uppe i träningar och matchspel. Jämför man med hur det var under den här tiden förra året så har jag varit mycket mer ledig. Vid den här tiden hade vi ingen sportchef. Nu har vi två. Det gör mitt jobb lättare.

Vi vill blicka framåt genom att ta med oss de bästa delarna från förra säsongen

Spelarna har haft individuella träningsprogram under de lediga veckorna och kontakt med det medicinska teamet.

2019 är nu lagt till handlingarna både praktiskt och mentalt.
– En av de saker som jag har varit upptagen med är att sammanfatta året. Vi vill blicka framåt genom att ta med oss de bästa delarna från förra säsongen. Det var mycket som var bra och kan vi bygga vidare på de bitarna och dessutom lägga till ännu fler saker som vi vill förbättra. Då kan det bli riktigt bra.

Kontakten med assisterande tränaren Ferran Sibila har – precis som vanligt – varit tät även under ”ledigheten”. Det har blivit en hel del Skype-möten mellan dem, med de andra i ledarstaben – och med sportcheferna Andersson och Farnerud.
– Jag har daglig kontakt med Kennet och Pontus, de uppdaterar mig om vad som händer på spelarfronten.

Under tisdagen samlas spelarna och ledarna. På onsdag är det dags för årets första träning. Klockan 10.30 på Prioritet Serneke Arena för att vara exakt.
– Vi gör en del tester för att se var alla står fysiskt. Det blir en slags mjukstart. Vi går inte in i hårdträning direkt utan ska successivt vänja kropparna igen. Sen jobbar vi på i några veckor innan det är dags att bli redo för matchspel.