Om Victors övergång

I lördags blev det klart att Victor Wernersson kommer att gå till belgiska KV Mechelen när hans kontrakt med oss löper ut i vinter.
Vi vill från klubbens sida klargöra att de personangrepp och hot om våld som Victor har fått utstå är oacceptabla och något som IFK Göteborg inte vill förknippas med.

Att vara supporter innebär många känslor. Allt från glädje till besvikelse. Och allt det har man rätt att uttrycka. Men vi ber om god ton i sociala medier. Vi accepterar varken personangrepp, hot om våld eller insinuationer om våld på spelare eller ledare. Det finns de som har uppmanat till våld och andra som har gillat dessa inlägg i sociala medier. Detta ska inte och får inte förekomma oavsett vad. Hot kommer att polisanmälas.

– Det är känt att några händelser kring övergången väckte besvikelse hos oss i klubben. Vi har nu pratat med Victor och diskuterat det som helt enkelt blev fel. För allas bästa lägger vi detta bakom oss. Vi är övertygade om att Victor kommer att göra sitt yttersta för att avsluta på ett professionellt sätt under sista tiden i Blåvitt, säger sportchef Kennet Andersson.

Victor är inne på sin tredje säsong hos oss. Hans kontrakt går ut sista december.

– Mina år i Blåvitt har varit de mest betydelsefulla i min karriär. Under de kommande månader kommer jag att göra mitt bästa för laget och alla kring klubben, säger han.

Victor om reaktionerna efter att övergången blev presenterad:

– Jag har förståelse för att många har reagerat. Det var inte min mening att göra någon upprörd. Det var självklart inte okej att jag missade den matchförberedande träningen efter att mitt flyg hem blev försenat. Jag borde också ha tänkt efter hur saker och ting skulle kunna tolkas och se ut för andra. Jag har bett lagkamraterna, tränarna och sportcheferna om ursäkt för detta och det gör jag nu också till alla supportrar.