Seger direkt i cupen

Det blev en övertygande 2–0-seger mot Västerås i cuppremiären. Och med lite flyt hade det kunnat bli mer.

Försäsongen är slut. På lördagen började tävlingssäsongen på riktigt när IFK Göteborg tog emot Västerås i cupens första match. Det blev vinst direkt.

Det blev en minnesvärd match för de som fyllde Valhallas läktare.

Blåvitt skapade chanser och hittade in med farliga inspel bakom bortalagets backlinje flera gånger innan det där första viktiga målet kom.

Giannis Anestis (!) stod för framspelningen och Giorgi Kharaishvili var klinisk när han kom fri med målvakten: 1–0 till Blåvitt i den tolfte minuten.

Fler chanser skapades och snart kom ännu ett mål. Alhassan Yusuf fångade upp en boll utanför Västerås straffområde och spelade till Robin Söder, som smällde till bollen med vristen (eller kanske var det med en utsträckt tå). Oavsett så innebar det 2–0 i den 28:e minuten. Det blev också slutresultatet.

Närmast att dryga ut Blåvitts ledning var Tobias Sana, som först träffade stolpen efter Sargon Abrahams fina framspelning. Samme Sana sköt också tätt utanför två gånger om i den andra halvleken, men resultatet stod sig.