Sommarsatsningen gav mersmak

Det blev en sommar med glädje, aktivitet och gemenskap.
Fredagen var sista dagen för sommaraktiviteterna på våra planer runt om i staden.

Inför sommaren anställde Göteborgs Stad 45 ungdomar för att, i IFK Göteborgs regi, hålla aktiviteter på de tre Cruyff-planerna i Biskopsgården, Hammarkullen och Bergsjön. Ungdomarna var en del av Göteborgs Stads sommarlovssatsning, som har skett i samarbete med flera av IFK Göteborgs partners. Bergsjön2021 och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän har varit aktiva i satsningen.

– Vi har utbildat och arbetat med gymnasieungdomar som verkligen har visat upp en stor vilja att utvecklas. De har blivit förebilder för de barn som deltar i våra aktiviteter. Ledarna har visat upp egenskaper som de får med sig i framtiden, både inom föreningslivet och näringslivet, säger Samuel Yngvesson, operativ samordnare för IFK Göteborg i Samhället.

Det blev över 600 timmar med aktiva barn under sommaren.

– Barnen har haft möjlighet till ett sommarlov med mycket rörelse och aktivitet samtidigt som de har fått hänga med kompisar och bygga relationer med ledarna på våra planer. Samarbetet har öppnat upp fantastiska möjligheter, säger Samuel Yngvesson.

IFK Göteborg i Samhället bidrar till en större rörelseglädje och närvaro i hela Göteborg.

– Vi vill vara hela stadens lag. Från denna fina sommar tar vi med oss att det finns väldigt många bra, unga ledare i Göteborg. Vi hoppas att vi kommer att få se flera av dem i föreningslivet i framtiden. Vi hos IFK Göteborg tar också med oss den energi och glädje som de barn och unga som spelat fotboll med oss varje dag under sommaren har bjudit på. Vi längtar efter att se fler leenden i framtida aktiviteter på våra planer!

Foto: Fredrik Aremyr