Delade poäng mot HBK

Matchen på Örjans Vall slutade oavgjort. Tobias Sanas fina kvittering till 1–1 blev även slutresultatet.

Under matchens inledande minuter tog hemmalaget ledningen med 1–0. En lång utspark skarvades vidare mot Marcus Antonsson som sprang i djupled. Anfallaren placerade sedan in ledningsmålet bakom en ensam Giannis Anestis.

Halmstad förde matchen under stora delar av den första halvleken. Med tre minuter kvar till halvtidsvila var hemmalaget inte långt ifrån att utöka sin ledning. Efter en inskruvad frispark mot första stolpen nickades bollen mot mål. Ribban stod i vägen den gången.

Fem minuter in i den andra halvleken utjämnades matchen på Örjans Vall. Marek Hamsik spelade bollen till Tobias Sana som var placerad drygt två meter utanför straffområdet. Därefter gjorde Sana som han brukar. Bra mottagning. Ännu bättre avslut. 1–1. Målet innebar även Mareks första poäng för IFK Göteborg.

Efter en timmes spel gjorde Roland Nilsson två byten. Simon Thern var tillbaka efter sin skada och återigen på planen, även Kevin Yakob kom in i spel.

Nästa match spelas lördag 8 maj då vi möter BK Häcken hemma på Ullevi.