En poäng mot Giffarna

Årets andra cupmatch slutade oavgjort mot GIF Sundsvall på Valhalla IP. Efter en sen kvittering till 1–1 av Tobias Sana på straff står vi på fyra poäng inför sista gruppmatchen.

Årets andra tävlingsmatch innebar en milstolpe för en av våra blåvita spelare. 2020 års Ärkeängel Mattias Bjärsmyr spelade match nummer 400 för IFK Göteborg. Glädjande för vår del och vi hoppas på många fler.

Matchen startade i ett högt tempo med två lag som hade ambitionen att gå framåt. Med stort bollinnehav förde vi spelet och skapade lägen för att ta ledningen. Men den där riktigt farliga målchansen skulle dröja till matchminut 35.

Kevin Yakob fälldes strax utanför straffområdet vilket resulterade i ett bra frisparksläge. Tobias Sana stegade upp, men den här gången skruvades bollen tätt utanför. Fortsatt mållöst.

I minut 63 tog bortalaget ledningen med 1–0. Efter en passning snett inåt bakåt letade sig bollen till slut fram till Linus Hallenius som styrde in ledningsmålet.

Efter 73 minuters spel byttes Alfons Nygaard, Hosam Aiesh och Simon Thern in för att få in offensiv kraft i jakten på en kvittering. Det blev också debuten i den blåvita tröjan för vårt senaste tillskott Simon.

Det såg länge ut som att matchen skulle sluta i årets första förlust. Men Alexander Jallow tillsammans med Tobias Sana ville annat. I matchminut 94 drogs Jallow ner i offensivt straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Inga misstag av Tobias Sana som säkert placerade in kvitteringen.

Nästa vecka väntar Norrköping i den avslutande gruppspelsmatchen.