”Nu blir det på allvar”

Startsträckan är avklarad. Och även om 2021 fortfarande är ett ungt år så är det redan dags att starta tävlingssäsongen.
Nu reser det regerande cupmästarlaget till andra sidan landet för premiär i svenska cupens gruppspel.

2020 var en annorlunda säsong på alla sätt. Det vet vi. Och i och med det dröjde det till december innan allsvenskan var färdigspelad. Det blev en träningsvecka som avrundning följt av en månads ledighet för att hämta ny energi. Nu – ytterligare en månad senare – är det efter tre träningsmatcher och flera tuffa träningsveckor alltså dags för den efterlängtade tävlingspremiären.

– Alla spelare hade ett individuellt program att köra efter under sin ledighet, så att alla kom tillbaka på ett bra sätt. Efter det så har vi börjat gå igenom de olika faserna vi har i vårt försvarsspel och i vårt offensiva spel, säger vår tränare Roland Nilsson.

Han har tillsammans med laget nu fått en försäsong. Om än en kort sådan. Men hans första som tränare för IFK Göteborg. Med tanke på det täta matchandet förra säsongen fanns det ont om tid att hinna träna och fila på detaljerna.

– Det känns bra, nu har vi mer kunnat jobba med detaljer i vårt spel och hur vi ska agera. I höstas hann vi inte med så många träningar mellan alla matcherna. Vi har kommit en bit på vägen med det vi vill.

Försvarsspelet är något Rolle poängterar såg bra ut i slutet av förra säsongen där alla spelare jobbade väldigt hårt för varandra. En av sakerna som laget har fokuserat extra mycket på under försäsongen har varit att hitta en större flexibilitet i spelet.

– Vi är ett passningsorienterat lag, och vi ska fortsätta på den biten och utnyttja skickligheten i vårt passningsspel. Men vi ska också lära oss att hitta fler och olika vägar framåt i planen. Det är där vi måste vara ännu mer flexibla, för att nämna ett exempel.

Lördag 13.00 är det äntligen avspark. Då väntar division 1-laget Sandvikens IF på bortaplan. Truppen släpps precis som tidigare på matchdagen.

– Vi vill få en så bra start som möjligt på säsongen. Det är skönt att vi äntligen är igång. Det är nu det blir på allvar.