Oavgjort mot IFK Norrköping

Gruppfinalen i svenska cupen slutade 1–1. Resultatet betyder att vi slutar tvåa i gruppen och missar kvartsfinal.

Inför gruppfinalen i svenska cupen låg vi på fyra inspelade poäng och IFK Norrköping på sex. Förutsättningar inför matchen var tydliga. En vinst krävdes för att fortsätta försvarandet av cuptiteln.

Matchen då?

Efter 26 minuters spel tog vi ledningen på Platinumcars Arena. Gustaf Norlins halvvolley blev en perfekt passning till Robin Söder som säkert placerade in 1–0.

Chanserna duggade tätt åt båda hållen och IFK Norrköping var inte långt ifrån en kvittering kort efter ledningsmålet. Sead Haksabanovic hörna mot första stolpen resulterade i en dubbelchans för hemmalaget, Giannis Anestis såg till att vi fortfarande hade en fot i kvartsfinalen genom en fin räddning. Fortsatt 1–0.

Med minuten kvar till halvtidsvila kvitterades matchen till 1–1. Haksabanovic avslutade sin individuella prestation med ett distansskott i bortre krysset. Giannis fingertoppar var på bollen men lyckades inte styra bort kvitteringsmålet.

Efter 71 minuter kom en efterlängtad debut för vår islänning. Kolbeinn Sigthorsson byttes in när Söder gick ut och gjorde därmed sina första minuter för klubben.

Den där riktigt farliga chansen i jakten på ledningsmålet uteblev och matchen slutade med ett mål vardera. I och med detta resultat slutar vår resa i svenska cupen.