Seger i Linköping

Tobias Sanas drömmål ledde fram till årets andra vinst. Träningsmatchen mot Sirius slutade med en 1–0-seger.

Under lördagseftermiddagen var det dags för årets fjärde träningsmatch. Uppsalalaget IK Sirius stod för motståndet. För att underlätta resandet för båda lagen spelades matchen den här gången på neutral mark i Linköping.

I första halvlek tog vi kommandot direkt från avspark. Vi gick framåt, hade stort bollinnehav och letade efter den avgörande passningen gång på gång. Men Sirius gjorde det inte lätt för oss när de visade prov på sina defensiva styrkor under den första halvleken.

Den farligaste målchansen under de första 45 fick Alhassan Yusuf efter en halvtimmes spel. Hosam Aiesh fina förarbete på högerkanten gav Yusuf chansen på volley. Inget mål den gången.

Efter 66 minuters spel kom ledningsmålet som låg i luften under första halvlek. Tobias Sana bröt in från högerkanten och avslutade med en riktig drömträff i första krysset. Ledning 1–0.

Under matchens sista halvtimme svängde matchbilden och det fanns bud på fler mål åt båda håll. Trots detta landade antalet mål på ett och vi säkrade årets andra seger.

Nästa datum att längta till är 19 mars. Då möter vi Landskrona BoIS på hemmaplan.