Sen trepoängare i Skåne

99 minuter på matchklockan. Då satte Tobias Sana 3-2 på straff, och packade med samtliga tre poäng i bussen hem till Göteborg.

Malmö FF tog ledningen i den sjunde matchminuten, men tio minuter senare vann Kolbeinn Sigthorsson bollen offensivt, tog sig in i straffområdet och avslutade. Räddning – men på returen höll sig Marcus Berg framme och kvitterade matchen. 1–1 stod sig ut i halvtid.

– Med boll kan vi utnyttja våra lägen lite bättre. Vi visste att Malmö skulle ha mycket boll, men jag tycker att vi ska kunna stänga matchen nu i den andra halvleken, sa Marcus Berg efter den första halvleken.

Mycket riktigt. Tio minuter in i den andra halvleken gick Kolbeinn Sigthorsson upp i duell med en Malmö-försvarare, efter inlägg av Tobias Sana. Boll på MFF-försvarare, och in i eget mål.

Vårt starka försvarsspel såg ut att stå pall när Malmö FF tryckte på mot slutet, men med fem minuter kvar att spela nådde hemmalagets Malik Abubakari högst på en hörna och nickade in kvittering.

Men det var inte slut där.

Med bara sekunder kvar att spela föll Marcus Berg efter en tuff satsning från hemmalagets Peter Gwargis. 30 sekunder senare signalerade domaren för straff och delade ut ett rött kort till Gwargis. MFF-spelaren stämplade Mackan i bröstet och fullföljde satsningen hela vägen in i straffområdet, vilket innebär straffspark.

99 spelade minuter enligt matchklockan – då förvaltade Tobias Sana straffen på bästa sätt och avgjorde.

– Vi ger aldrig upp. Vi visar att vi kan utmana dem genom hela matchen. En riktig krigarvinst som höjer moralen i laget. Det var inga konstigheter när det kom till straffen. Det är detta jag är född till att göra, säger Tobias efteråt.