Tre poäng på Listerlandet

Calle Johanssons två första allsvenska mål i den blåvita tröjan ledde fram till tre poäng mot Mjällby.
Slutresultatet skrevs till 3–1 på Strandvallen.
– En bra prestation, säger tvåmålsskytten.

Borta som hemma spelar ingen roll. Det var de tillresta blåvita supportrarna som sjöng högst när vi gästade Strandvallen under söndagseftermiddagen.

De skulle få höras extra mycket efter en halvtimmes spel.
Oscar Wendts hörna träffade framstormande Calle Johanssons panna och ledningen på Strandvallen var ett faktum. Målet var även Calles första i allsvenskan för IFK Göteborg.

Minuten senare fick hemmalagets Ivan Kricak syna det röda kortet efter sin satsning mot Hosam Aiesh.

Calle efter den första halvleken:

– Vi gör en helt okej första halvlek, vi skapar många chanser och kan nog ha gjort ett mål till. Nu måste vi fortsätta hålla uppe tempot och utnyttja att de är en man mindre där ute.

Fyra minuter in i den andra halvleken kvitterade hemmalaget. Ett långt offensivt inkast studsade rätt för Amin Sarr som kunde trycka in bollen vid den vänstra stolpen.

Men med en halvtimme spelad av den andra halvleken höll han sig framme igen. Tobias Sana med inlägget och Calle Johansson med nicken, 2–1.

Med åtta minuter kvar av matchen utökade vi ledningen genom ytterligare ett nickmål, då signerat Marcus Berg.

Calle Johansson:

– En bra prestation från hela laget. Det var såklart surt att komma ut i den andra halvleken och släppa in ett tidigt mål, men det löste sig.