Förlust i Norge

Från ledning till förlust.
Bortakampen mot norska Fredrikstad FK slutade 3–1 till hemmalaget.

Efter några dagars träningsläger på Daftö i Strömstad väntade träningsmatch borta mot norska Fredrikstad FK på Fredrikstad Stadion.

Norskarna inledde bäst på sin hemmaplan, men kom inte till några farligheter under matchens inledning.

I stället var det vi som öppnade målskyttet efter ett fint anfall hela vägen från målvakt – där Gustaf Norlin till sist serverade Kevin Yakob för öppet mål.

Men bara tre minuter senare hittade Fredrikstad in med en boll i straffområdet där debuterande Gustav Lillienberg i det blåvita målet till slut fick tag i bollen i en duell. En Fredrikstad-spelare blev dock liggande i duellen, och domaren valde att blåsa straff. Straffen i mål, och 1–1.

Hemmalaget tog över matchbilden allt mer efter sin kvittering, och utökade sin ledning tio minuter senare. Underläget höll sig in i halvtidsvilan.

Efter ett par svettiga minuter i inledningen av den andra halvleken jämnade sig spelet ut sig, och vi fick bättre kontroll över vårt spel.
Gustaf Norlin fick ett bra läge ensam med målvakten, men hamnade något ur vinkel och fick endast med sig en hörna.

Ett par sekvenser senare var det dags för ytterligare mål – dessvärre för hemmalaget återigen. Den här gången på nick efter ett inlägg.

3–1 stod sig fram till slutsignalen, och vi fick således vända hem till Sverige med en förlust.