Förlust mot Lokomotiv

Matchen vände två gånger om men slutade med förlust.
Trots långa stunder med bra spel från oss var det några avgörande ögonblick som avgjorde till det ryska lagets fördel.

Det blev förlust med 2–4 mot ryska topplaget Lokomotiv Moskva.

Åtta minuter in i matchen kom matchens första mål. Det var ryssarna som gjorde det.
En hörna letade sig fram till en friställd grönklädd spelare. Hans skott styrdes i sin tur på en blåvit och in över mållinjen.

Lokomotiv kopplade ett visst spelmässigt grepp om matchen men utan att omvandla det till några direkta farligheter.

1–1 kom i 19:e minuten efter en period med mer blåvitt tryck framåt.
Efter en frisparksvariant nådde bollen till slut Oscar Vilhelmsson, som gjorde årets första mål för IFK Göteborg.

Säsongens andra för oss fixades kvarten senare. Amir Al-Ammari ”karatesparkade” in 2–1-målet efter en hörnretur.

Den andra halvleken innehöll en del byten för båda lagen. Bland annat tre blåvita i halvtid, och ytterligare tre 20 minuter in i halvleken. Och sen två till.

I minut 68 kvitterade Lokomotiv. Ett skott från kanten av straffområdet styrde sig – än en gång på en täckande blåvit spelare – och letade sig in bakom debuterande Warner Hahn i vårt mål.

Det blev 2–3 sex minuter senare. Ryssarna vände snabbt från mittplan och kontrade in ledningsmålet.

2–4 kom på ännu ett långskott. 85 minuter in i matchen. Lågt och med rejäl fart tätt intill stolpen.

Nästa vecka startar tävlingssäsongen. Landskrona Bois kommer till Valhalla för gruppspelsmatch i Svenska Cupen.