Matchtröjan är här!

En matchtröja för framtida segrar – som hyllar vår historia.
På söndag är det säljstart i Blåvittshopen och samtidigt håller vi ett digitalt event med massor av blåvita profiler på plats.

Årets hemmatröja är en hyllning till de blåvita hjältarna som 1982 för alltid skrev in IFK Göteborg i den europeiska fotbollshistorien. I år är det 40 år sedan vi vann Uefacupen första gången.

Det har gett inspiration när årets hemmatröja har skapats. Ränderna, kragen och siffrorna på ryggen är några av detaljerna som påminner om den klassiska matchdräkten.

– Vi vill att varje matchtröja ska berätta en historia. Det gör verkligen denna. Alla vi blåvita är väldigt stolta över vårt arv, och inte minst Uefacupsegrarna som gör Blåvitt unikt inom både svensk och skandinavisk fotboll. Vi vill alltid vårda minnena och ta chansen att lyfta händelserna och segrarna som har format oss som förening. I årets matchtröja tar nostalgin plats samtidigt som vi tar sikte mot framtida segrar, säger Gustaf Rönneklev, som är Marknads- och merchandiseansvarig hos IFK Göteborg.

Christoffer Rehn är Product Manager på Craft, som nu är inne på tredje året på samarbetet med IFK Göteborg.

– Samtidigt som den påminner om historien är årets matchtröja den mest moderna vi har skapat. Materialet är högfunktionellt och tekniskt avancerat för att bemästra de utmanande förhållanden som finns på en fotbollsplan. Det är också första gången som tröjan är gjord med 100 procent återvunna material. De blåvita matchtröjorna är ikoniska och inpräntade hos alla fotbollsintresserade. Det är en lika spännande och ärofylld uppgift att arbeta med IFK Göteborg varje gång vi sätter oss ner vid ritbordet tillsammans, säger han.

Nu på söndag är det säljstart – både i Blåvittshopen på Gamla Ullevi och på webben. Från klockan 12.00 på söndagen startar ett digitalt evenemang från Blåvittshopen. I huvudrollerna syns flera av hjältarna från 1982.

– Det blir en härlig blåvit dag tillsammans. Vi kommer att ha autografsignering och mingel med flera av legendarerna, som är på plats i shopen under eventet. Dessutom är Blåvittshopen såklart fullpackad med alla våra nyaste produkter – och matchtröjan är i centrum, säger Gustaf Rönneklev.

Mer info om eventet här

Se lanseringsfilmen här!