Arbnor Månadens Spelare

Belönad för fin septembermånad.

Arbnor Mucolli har röstats fram till Månadens Spelare för hela Allsvenskan i september.

IFK Göteborg gick obesegrade genom september och Mucolli har varit en stor bidragande orsak till det. Med två mål såg han till att Blåvitt kryssade mot guldjagande Malmö FF i månadens första match. Han följde upp med segermålet mot BP.

– Det är självklart roligt att få priset efter en bra period för laget och för mig personligen. Att många supportrar har varit med och röstat gör det extra speciellt att bli Månadens Spelare. Det är för supportrarna vi spelar! Jag vill passa på att tacka dem och mina lagkamrater, säger Arbnor om utmärkelsen.

Arbnor Mucolli var nominerad i september tillsammans med IK Sirius Tashreeq Matthews, Anton Salétros i AIK och Malmö FF-duon Oliver Berg och Stefano Vecchia.
Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. Arbnor väljer att skänka pengarna till IFK Göteborg i Samhället.

Månadens Spelare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.
En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.