Astrit är blåvit!

Lånas in från israeliska storklubben.

Astrit Selmani är klar för IFK Göteborg.
Anfallaren lånas in från israeliska Hapoel Be’er Sheva.
– Jag är extremt motiverad inför den här utmaningen, säger han.

Med sina 15 mål blev Astrit Selmani tvåa i den allsvenska skytteligan med nykomlingen Varbergs Bois 2020.
Året därpå vann han Svenska Cupen med Hammarby och därefter blev det flytt till den israeliska storklubben Hapoel Be’er Sheva.

Nu är 26-årige Astrit Selmani klar för IFK Göteborg på ett lån som sträcker sig säsongen ut, med en köpoption vid låneavtalets slut.

– Jag vet vad som krävs för att prestera i en storklubb som IFK Göteborg och jag vet att det är i ett utmanande läge som jag kommer till klubben. Men det är en utmaning jag är extremt motiverad inför, säger Astrit själv.

Låneavtalet träder i kraft omgående och Astrit kommer att göra sitt första träningspass på Kamratgården under lördagen.

– Astrit är en hårt pressande forward och en erfaren målskytt. Han har ett självförtroende och en personlighet som gör att han får med sig både publik och spelare, och han är ett föredöme på det sätt han tar sig an både träning och match. Det finns en tydlig hunger hos Astrit och han är väldigt motiverad inför att komma hit. Dessutom har han en landslagsplats i Kosovo som han vill vinna tillbaka, säger Ola Larsson, teknisk direktör.

Han fortsätter:

– Eftersom Astrit inte har spelat match på ett tag är det viktigt att matcha in honom på ett smart sätt med fler och fler matchminuter närmaste tiden.