En poäng i Malmö

Delad pott på Eleda Stadion.

2–0 efter den första halvleken blev 2–2 efter full tid. Det blev en poäng med smak av besvikelse mot Malmö FF.

Ett nästintill slutsåld Eleda Stadion, inklusive över 2 000 tillresta blåvita, fick se en matchinledning där hemmalaget kontrollerade bollen men där vi blixtrade till så fort vi vann bollen.

13 minuter in i matchen ångade på Thomas Santos på längs sin högerkant och slog ett inlägg som hittade fram till Arbnor Mucolli vid den bortre stolpen – som rakade in 1–0 på volley.

20 minuter senare vann vi återigen bollen och gick för en kontring där firma Oscar Wendt, Gustaf Norlin och Thomas Santos hittade fram till Arbnor Mucolli på vänsterkanten. Ett par läckra dragningar och ett avslut vid den bortre stolpen var Arbnor Mucolli tvåmålsskytt.

Vi lyckades på tilläggstid i den första halvleken även göra 3–0 genom Adam Carlén, men målet bortdömt för offside.

Det blåvita tåget skulle dock stöta på patrull i den andra halvleken. Bara några minuter in i halvleken gick gästernas Sören Rieks ner i straffområdet och fick straff. Straffen förvaltade Isaac Kiese–Thelin som gav hemmalaget en biljett in i matchen.

Med momentum I matchen tryckte Malmö på, men det blåvita försvaret stod länge pall – fram tills minut 97, då Martin Olsson skruvade inte kvitteringen. En mycket sur sådan.

En poäng med en besviken eftersmak, blev det helt enkelt. Men trots det en stark blåvit insats.

Nu väntar en veckas landslagsuppehåll innan vi tar emot Brommapojkarna hemma på Gamla Ullevi den 16 september.