Olle Sultan slutar

Började scouta för 34 år sedan.

Redan 1990 gjorde Olle Sultan sina första scoutinguppdrag för IFK Göteborg.
Nu tackar 67-åringen för sig.
– Det har varit ett fantastiskt jobb och otroligt många fina minnen, säger han.

Det finns nog inte en enda talangfull pojkspelare från de senaste 34 åren som Olle Sultan inte har skrivit en liten anteckning om i sitt block. Tusentals matcher, hundratals resor och otaliga rapporter har bockats av.

– Nu känner jag att det är dags att tacka för mig. Det har varit en fantastisk tid i Blåvitt. Jag har haft förmånen att få arbeta med många kompetenta och trevliga personer. Det har gett mig väldigt mycket både i mitt yrke och som människa, säger han.

Gentlemannen med Perstorp som moderklubb kom in i IFK Göteborg som ungdomstränare och inom kort ”gled han in” på scoutingen, det som kom att bli hans huvudsyssla de nästföljande tre decennierna.

– Jag har nog sett i snitt 20 matcher i veckan, många på plats men på senare år ännu fler tack vare exempelvis WyScout och andra program. Många av mina resor och de matcher jag har sett har varit i Skandinavien, men en hel del nere på kontinenten och i Afrika också. Det har varit ett väldigt spännande arbete och jag är glad som har varit en del av IFK Göteborg under alla dessa år.

Vår klubbdirektör Håkan Mild har varit kollega till och chef för Olle under många av de 34 åren som Olle har verkat i föreningen.

– Olle är en lojal lagspelare som har tagit sig an scoutingen på ett helt prestigelöst sätt. Han har aldrig tvekat att lägga ner själ och kraft i sitt arbete. Han har gett av sin tid och kunnande på ett föredömligt sätt, och på många sätt förkroppsligar han den kamratskap som är så viktig i vår förening. Jag och vi kommer att sakna honom. Vi önskar honom stort lycka till framöver, säger Håkan.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, fyller i:

– Även om jag bara har arbetat med Olle i några månader så har han gjort ett stort intryck på mig. Han har ett väldigt bra fotbollsöga. Det är ingen överdrift att säga att han är mannen bakom många av den här föreningens bästa värvningar de senaste decennierna. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för ett väl genomfört arbete för IFK Göteborg.

I vinter kommer ett längre avsnitt med Olle i Blåvitt+ där han berättar om minnen och tiden i IFK Göteborg.

Scoutingorganisationen består nu av chefsscout Stig Torbjörnsen och David Vukovic, som framöver kommer att arbeta som scout på heltid.