Derbyt på Gamla Ullevi

Klart med spelplats 30 september.

Efter en tids förhandling med Got Event har vi bestämt att matchen mot Gais kommer att spelas på Gamla Ullevi.

– Vi har haft tät dialog med supportrar, partners och flera andra intressenter under lång tid för att bestämma vilken arena som blir spelplats för höstens derby. Vi har avvägt de olika utmaningar och möjligheter som finns med att flytta till Ullevi, och vi har landat i att det är bäst att denna gång spela på Gamla Ullevi, säger Håkan Mild, klubbdirektör i IFK Göteborg.

Vi följer samma förtursordning på biljettköp som vid alla våra biljettsläpp. Gais kommer att få samma antal biljetter till matchen som vi fick till derbyt i våras.
Vi återkommer med detaljerad information om biljettsläpp.

– Vi kom inte hela vägen fram i våra förhandlingar med Got Event gällande ett hyresavtal för Ullevi. Vi har haft en bra dialog vid denna förhandling, men vi pausar den nu och förhoppningsvis kan vi starta upp igen inför 2025. Vi vill få samma möjligheter som andra intressenter har på stadens arenor och en tydlighet i vilka kostnader som ska läggas på oss som hyresgäst och varför. Göteborgs Stad har en uttalad ambition att stötta elitidrotten och vi hoppas att det kommer att avspegla sig i kommersiellt positiva avtal för vår del i framtiden, säger Håkan Mild.