Förlust i bortapremiären

Tung eftermiddag på Örjans Vall

Söndagseftermiddagen på Örjans Vall slutade i förlust.
Halmstads BK vann matchen med 1–0, efter mål i matchens andra minut.

Regnet öste ner före matchen, men lagom till matchstart stack solen fram över Örjans Vall och är ett härligt vårväder bjöd in till allsvensk fotboll.

Matchen inleddes dock på tuffast möjligast sätt.
Efter ett Halmstad-inkast i matchens andra minut letade sig bollen så småningom in till Joseph Baffoe som dröjt sig kvar i straffområdet.
Försvararen gjorde inga misstag, och rakade in 1–0 till hemmalaget.

De efterföljande 43 minuterna av den första halvleken såg ungefär likadana ut.
Halmstad låg lågt och rakt med hela laget, samtidigt som vi förde bollen och försökte hitta in mellan de kompakta försvarslinjerna.

Då och då uppstod ytorna, men vid de sista avgörande aktionerna saknades kvalitet.

Den första halvlekens bästa kvitteringsläge kom i den 40:e matchminuten när Arbnor Mucolli revs ner i straffområdet.
Straffsparken som följde tog han själv om – men ur den duellen gick Halmstad-målvakten Tim Rönning vinnande.

Trots ett spelmässigt uppsving i den andra halvleken med några klart hetare målchanser kunde Halmstad hålla ut och vinna matchen med 1–0.