Jonas Bager är klar

Dansken ansluter från Belgien.

Jonas Bager värvas in till IFK Göteborg.
Den 27-årige danske mittbacken ansluter från belgiska högstaligalaget Royal Charleroi.
– Jag har sökt mig till en satsande klubb med en positiv och stark supporterkultur. Det var mina viktigaste kriterier, säger han.

Sedan 2019 har Jonas Bager spelat i Jupiler Pro League, Belgiens högsta division. Nu senast i Charleroi och dessförinnan i Union Saint-Gilloise. Han kommer ursprungligen från danska Randers FC där han fram till Belgien-flytten hade spelat under alla sina ungdoms- och seniorår.

Nu tar Jonas klivet till IFK Göteborg och han gör det av flera tydliga anledningar.

– Jag vet vilken satsning som görs här nu och att IFK Göteborgs plan är att klättra till toppen av svensk fotboll. Jag gillar det jag har sett av laget och det spelsätt som jag har fått presenterat för mig. Det har gjorts mycket nytt här det senaste året och det lockar mig. När jag bestämde mig för att söka mig till nästa steg i min karriär så var ett av mina krav eller i alla fall önskemål att det ska vara till ett publiklag. Jag vill spela inför en slutsåld arena med supportrar som lever för sitt lag. Det vet jag att jag får här, säger han.

Under den gångna säsongen noterades Jonas Bager för 23 framträdanden i lagets ligamatcher, nästan uteslutande som en startspelare.

– Vi får in en skicklig spelare med färsk erfarenhet av spel i en bra europeisk liga. Man säger gärna att man har scoutat en spelare under lång tid och så är verkligen fallet här. Vi har hållit kontakten ett tag och när Jonas kontrakt nu löpte ut och han ville söka sig till en ny klubb så matchade det väldigt fint med hur vi vill bygga laget, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.

Ola beskriver gärna vad det är för person och spelare vi får till oss i och med övergången.

– En ledare, vinnare, duellstark, aggressiv defensiv i en mot en-situationer, bra högerfot. Det är det rappa svaret på den frågan. En sak till som vi har fastnat för är hans krossbollar. Jonas ger oss flera nya dimensioner med sitt sätt att vara, både som karaktär och med sina egenskaper. Det är det lite längre svaret.

Kontraktet med Jonas Bager är skrivet på 3,5 år. Han är på plats på Kamratgården på fredag.

– Träningsanläggningen ligger fantastiskt vackert till och faciliteterna är väldigt bra. Det ska bli roligt att ha detta som arbetsplats. Jag ser fram emot att träffa alla senare i veckan.