Kryss i Västerås

Gustaf Norlin gjorde det blåvita målet.

Ledningsmål i den första halvleken genom Gustaf Norlin.
Men Västerås kvittering i den andra halvleken innebar delade poäng på Hitachi Energy Arena.

Ett kylslaget Hitachi Energy Arena bjöd upp till allsvensk match under strålkastarljus och regn, där hemmalaget Västerås SK stod för moståndet.

Matchinledningen tillskrevs oss, och vi hade tidigt i matchen flera möjligheter att spräcka målnollan.
Det gjorde vi också, efter ett fint anfall i den 21:a minuten där Kolbeinn Thordarson hittade in med en delegat passning till Paulos Abraham.
Abrahams avslut tog på en försvarare, men på returen dök Gustaf Norlin upp och prickade in ledningsbollen.

Efter målet satte ett hittills defensivt lagt Västerås fart och började trycka framåt.
Man var ytterst nära att kvittera matchen direkt, men Gustav Svensson kunde till slut relativt enkelt rensa på mållinjen.

Västerås fortsatte att trycka på under resten av den andra halvleken och kändes hetast när pausvilan ljöd.

Trots att hemmalaget även började bäst efter paus var det vi som fick den andra halvlekens första målchanser, där både Emil Salomonsson och Paulos Abraham hade gyllene lägen att utöka den blåvita ledningen.

Istället fick Västerås utdelning efter att Boudah nickade in kvitteringen efter 66 minuter.

Båda lagen hade bud på mer, där vi på tilläggstid radade upp de bästa chanserna för att avgöra matchen.

Men efter 94 spelade minuter signalerade domaren för full tid och förkunnade att matchen slutade 1–1.