Tung eftermiddag på Hisingen

Förlust mot Sarpsborg.

Genrepet inför Allsvenskan mot norska Sarpsborg blev en tuff resa.
Gästerna vann med 3–0 på Bravida Arena.

Norrmännen började bäst och och var nära att sätta ledningsbollen redan i matchens första minuter och satte ett hårt tryck mot den blåvita backlinjen.

0–1 kom efter 14 minuter genom Niklas Sandberg, och innan halvlekens slut hade även Jo Inge Berget dubblerat gästernas ledning.

Adam Carlén nickade däremellan mål på ett inlägg, men domaren valde att vinka för offside.

Ett Blåvitt som saknade en hel del spelare hade det tufft även i den andra halvleken. Framför allt hade vi svårt att spela oss ur Sarpsborgs höga press, vilket resulterade i en hel del omställningslägen.

Ett sådant omställningsläge resulterade även i 0–3 i den 59:e minuten genom Sondre Ørjesæter, som enkelt kunde rulla in eftermiddagens sista mål.

0–3 slutade alltså matchen till de norska gästerna och därmed är den blåvita försäsongen slut.

Nu väntar hemmamatch mot Djurgårdens IF i den allsvenska premiären måndag 1 april.