Europa Akademin – information

IFK Göteborg Europa Akademi för flickor och pojkar 9 - 13 år 2020 - födda 2011 - 2007 respektive 2021 – födda 2012 och 2008.

IFK Göteborgs Akademi siktar in sig på Europa. Riktigt motiverade fotbollsungdomar i hela vår region ska erbjudas bästa möjliga förutsättningar att nå sina drömmar om spel på de stora arenorna i Europa.

IFK Göteborg Akademi erbjuder en Europa Akademi. En satsning på extraträning av unga fotbollsspelare i hela regionen. Parallellt med vår egen Akademi kommer vi att ordna träningar och efterhand även matcher för regionens mest motiverade flick- och pojkspelare – hela vintern i bästa tänkbara fotbollsmiljö inomhus.

Europa Akademin är till för dig som vill lite mer med din fotboll. Du vill träna extra när möjlighet finns. Vi erbjuder dig träning vintertid utöver träningen i din egen förening. Träningen sker inomhus i Prioritet Serneke Arena. Det här sker alltid i samverkan med spelarnas föreningar. Spelarna är kvar i sin klubb och sin hemmamiljö samtidigt som de har möjlighet till extra fotbollsaktiviteter, framförallt under vintern.  Det är således spelarens klubb som godkänner respektive spelares medverkan.

Träningen är till för flick- och pojkspelare 9 – 13 år och sker mestadels på söndagskvällar. För att kunna erbjuda bästa möjliga träning inomhus i Prioritet Serneke Arena, med våra ordinarie instruktörer så måste vi ta ut en avgift per spelare och träning.

I Europa Akademin ingår även vår Öppna Fotbollsskola för 5 – 6 åringar och vår Akademi Fotbollsskola för 7 – 8 åringar, flickor och pojkar.

Vi söker således spelare i Göteborg och i regionen – inom ca 20 mils omkrets från Göteborg – som vill medverka i vår Europa Akademi. Spelaren anger vid anmälan att hon/han har godkänt från sin förening att medverka i Europa Akademin.

EA-vinterträning startar i början av november respektive år och pågår hela vintern till slutet av mars nästkommande år. Europa Akademin fortsätter sedan kommande vinterperioder på liknande sätt. EA aktiviteter kan även läggas in på skollov under övrig del av säsongen, se bland annat våra camper.

IFK Göteborg Europa Akademi – är således till för dig som vill träna lite mer. Kanske vill du träna för att kunna bli en ny stjärnspelare med hjälp av IFK Göteborgs spelarutbildning – titta på IFK Göteborg hemsida om våra cirka 60 Akademispelare som nu är elitspelare i IFK Göteborg eller i andra klubbar runt om i Europa:

Spelare från Akademin

9 – 13 åriga spelare erbjuds således Europa Akademi träning (EA-träning). De spelar kvar i sin förening och erbjuds extraträningar i vår Europa Akademi enligt vår nya EA-träning. En träningsmodell som bygger på all vår egen erfarenhet av att utbilda ungdomar till elitfotbollsspelare samt den modernaste forskningen om hur man utvecklar ungdomar till att bli så bra som de har förmåga till.

Spelare och deras tränare kan även bli EA-medlemmar i IFK Göteborg Europa Akademi (dock inte nödvändigt för att få vara med på EA-träningarna). De får då tillgång till vår hemsida www.s2s.net för all kontakt och information samt för att se vilket moment vi ska träna på nästa träning och dessutom se utförandet av det fotbollsmoment ni ska träna på. Medlemskapet är gratis – det är bara att anmäla sig via formuläret för EA-medlem och sedan får du tillsänt dig din personliga login till vår hemsida www.s2s.net.

Europa Akademin medlem (spelare)

Europa Akademin medlem (tränare)

Varje träningstid meddelas på IFK Göteborgs hemsida:

Träningstider och anmälan

Europa Akademiträning säsongen 2020 – 2021 kostar 175 kr per träning (200kr 2021). Anmälan sker via IFK Göteborgs hemsida och ni betalar till IFK Göteborg plusgiro 581080-9 eller IFK Göteborg Ungdom Swishnummer 123 461 70 15.

Medföljande tränare kan medverka gratis och behöver inte anmäla sig. Tränare kan med fördel vara omklädd och medverka som assisterande tränare ute på plan.

Från och med januari 2021 kommer vi att justera EA verksamheten så att 12 – 13 åringarna erbjuds lite färre träningar än 9 – 11 åringarna och på träningarna för 12 – 13 åringarna kommer det att vara mest spel på träningarna. Och 12 – 13 åringarna erbjuds ”istället” Öppna Extraträningar, se information om detta i annat textstycke.

Frågor till roger.gustafsson@ifkgoteborg.se