180206 IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och chefsscout Olle Sultan under en träning med IFK Göteborg den 6 februari 2018 i Pinatar Football Center.

Samarbete med Tiki Taka Football Development

IFK Göteborg och Tiki Taka Football Development inleder ett samarbete som inledningsvis sträcker sig över 2020.

Tiki Taka Football Development har bland annat en framgångsrik fotbollsakademi i Nigeria som årligen deltar i Gothia Cup U17.

Som ett led i att stärka ungdomsutvecklingen har ett avtal tecknats mellan båda parter.
– Poängteras ska att det här inte kommer att innebära ett hinder från att plocka upp egna talanger från vår akademi. Är våra unga spelare likvärdiga på aktuella positioner har de naturligtvis företräde. Likaså kommer Tiki Taka via en regelbunden uppdatering få veta om det är någon/några positioner vi är särskilt intresserade utav och där vi inte ser någon från vår akademi som kan fylla den eventuella platsen, förklarar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Tanken är att två spelare – i åldern 16-17 år – årligen ska bjudas in från Tiki Taka Football. Ena tillfället blir efter sommarens Gothia Cup och det andra under vintern/våren. I februari var exempelvis Alhassan Yusuf på plats i Göteborg och tränade med a-truppen under en period.

Mats Gren:
– Bedömer vi att det finns så hög kvalitet så att de blir aktuella för vår a-trupp kan vi erbjuda dem ett kontrakt när de fyller 18 år.

IFK Göteborg kommer dessutom att besöka Nigeria minst en gång om året och följa den verksamhet Tiki Taka Football bedriver.