I dag hyllar vi Hysén

God. Glad. Alltid med en stund över. Och framförallt en av IFK Göteborgs största spelare genom tiderna. I dag gratulerar vi Glenn Hysén på 60-årsdagen.

Det finns mycket att säga och skriva om Glenn Ingvar Hysén. Låt vara att en hel del även är förmedlat genom åren. Vad vi utan tvekan kan konstatera är att hisingspojken växte upp till att bli en av de mest folkkära idrottsutövare vi haft i vårt land.
Under den aktiva karriären.
Efter avslutat spel.

Sportsligt sett smäller förstås två Uefa-cupguld (1982 och 1987) med Blåvitt högt. Likaså dubbla uppsättningar av Guldbollen. På meritlistan finns även tre SM-guld och två cuptitlar. Totalt blev det under två perioder (1978–1983 & 1985–1987) 319 matcher i den blåvita tröjan.

En av de mest folkkära idrottsutövare vi haft i vårt land

Vi ska förstås inte heller glömma att Glenn var med senast Liverpool blev engelska ligamästare 1989/90 och naturligtvis inte den kanske främsta försvarsinsatsen i den svenska historien någonsin. 1988 VM-kvalade Sverige på Wembley.

Det blev en match mellan Glenn Hysén Vs England som slutade ofattbart slutade 0–0 sedan ”Hajsen” varit överallt i och kring eget straffområde. Prestationen slutade med unika och välförtjänta sex getingar i betyg hos Expressen.

Utanför den gröna gräsmattan har Glenn varit med i de flesta rörliga sammanhang innehållande kändisar och idrottsprofiler. Som god, glad och alltid med en stund över.

Stort grattis på 60-årsdagen, Glenn Hysén.