Klart med ny Press- och kommunikationsansvarig

IFK Göteborg har rekryterat Marcus Modéer som ny Press- och kommunikationsansvarig.
– Jag vill att Blåvitt ska nå ut mer och till ännu fler, säger han.

I rollen kommer Marcus Modéer bland annat skapa innehåll i IFK Göteborgs olika kanaler och även ansvara för kontakten med medierna som bevakar föreningen.
– Detta är ett riktigt spännande uppdrag. Jag brinner själv för berättandet och vill att Blåvitt ska nå ut mer och till ännu fler än de som redan följer klubben idag. Det finns en stor potential här, säger han.

Bland blåvita är Marcus förmodligen mest igenkänd för sitt arbete med podcasten Blåvittpodden där han har intervjuat personer i och kring IFK Göteborg.

Han har arbetat som frilansjournalist i mer än 15 år för bland annat TT, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Marcus startade sin karriär som skribent i början av 2000-talet när han skrev för IFK Göteborgs hemsida, medlemsmagasin och matchprogram.
– Jag har gått på Blåvitts matcher sedan jag var en liten pojke – både hemma och borta – i allsvenskan och Europaspelet. Det känns spännande att framöver gå in på både Kamratgården och Gamla Ullevi som en del av IFK Göteborg. Jag ser fram emot att börja jobba tillsammans med mina nya kollegor, säger han.

Jag vill att Blåvitt ska nå ut mer och till ännu fler än de som redan följer klubben idag

Marknad- och Kommunikationschef Erica Berghagen om nyrekryteringen:
– Vi är väldigt glada över rekryteringen av Marcus. Hans kompetens och kunskap om Blåvitt är värdefullt för oss för att ytterligare närma oss en organisation som är rustad för IFK Göteborgs framtid.

Marcus Modéer tillträder sin tjänst 18 november.

Fakta Marcus Modéer

Ålder: 35 år.
Bor: Göteborg, uppvuxen på Hönö.
Familj: Frun Maria och sönerna Ossian, 7, och Olle, 4.
Karriär: Har parallellt med det journalistiska spåret bland annat arbetat som skribent och redaktör för fack- och kundtidningar, med internkommunikation och medieträning. Har även varit presschef för Gothia Cup och Partille Cup.
Första blåvita minne: ”När min pappa, min bror och jag åkte upp till gamla Kamratgården men missade träningen som vi skulle se. Stefan Rehn stod kvar ensam och pricksköt hörnor. Alla bollar landade inom samma kvadratmeter. Pontus Kåmark var halvvägs på väg in i sin bil. Han stannade till och skrev autografer på tröjor, idolkort och post it-lappar.”