Sommarskola i Kortedala

För andra året i rad så anordnades tillsammans med Install Hope och Utmarksskolan en veckas sommarlovsskola.

Cirka 35 elever från Utmarksskolan i Kortedala tackade ja till att delta under veckan som bjöd på föreläsningar, utflykter, konst, musik, matlagning och massvis med fotboll.

Det är med stöd från MUCF som sommarlovsskolan kunnat genomföras i syfte att främja hälsan och etablera demokratiska värderingar och beteenden och att erbjuda kreativa och idrottsliga alternativ till destruktiva och våldsbejakande miljöer.

En dag under veckan bestod av besök på Kamratgården. Dagen inleddes med rundvandring och många frågor. Vattenflaskor delades ut och fylldes snabbt med vatten efter genomgång av vikten av att fylla på med vätska.

Efter rundvandringen var det bad i Delsjön, aktiviteter på fotbollsplan och mat innan eleverna återigen samlades på Kamratgården då Ferran Sibila kom för att möta dem. Det blev långa och intressanta samtal som eleverna bar med sig in i kommande aktiviteter under veckan.

På fredagen var det dags för den stora finalen. Fotoutställning, musikframträdande av Madi Banja, mat och fotbollsturnering stod på programmet. I publiken till fotbollsturneringen fanns bland andra Poya Asbaghi och Kristopher Da Garca som hejade på lagen i strålande sol. Ett fint avslut på en lyckad vecka.

Vi vill tacka alla inblandade för en riktigt härlig sommarlovsskola!