Detta gör IFK Göteborg nu

Spelare, ledare och anställda väljer att bidra till klubbens överlevnad genom lönesänkningar. Detta är ett gemensamt beslut.
Alla har fått ta ställning och genom ett aktivt val satt klubbens framtid i första rummet.

Under årets första månader såg vi stora möjligheter till att accelerera klubbens verksamhet i linje med den verksamhetsplan som ligger. De ekonomiska förutsättningarna var bättre än på många år, organisationen arbetade fokuserat och den sportsliga satsningen tog stora kliv.

Kort sagt – hela IFK Göteborg såg fram mot en säsong där vi skulle ta steg framåt på alla plan.

Under pandemins första månader agerade klubben direkt. Vi såg till de möjligheter som fanns tillgängliga. Tyvärr tvingades uppskattade medarbetare lämna sina tjänster och eftersom seriestarten sköts på framtiden blev hela organisationen permitterad i olika omfattning.

Våra medlemmar och supportrar svarade genom att både fördubbla antalet medlemmar och bidra till ”Publikrekordet” på Ullevi. Tillsammans har det blåvita kollektivet gjort enorma ansträngningar för att både minskar kostnader och hitta nya intäkter som balanserar den ekonomiska risk som klubben står inför.

På Kamratgården har beskedet om uppstart av Allsvenskan lett oss in i nya diskussioner gällande analys av den ekonomiska verkligheten. I en anda av öppenhet och transparens har alla upplevt den påfrestning det innebär att bland annat inte kunna sälja biljetter till våra hemmamatcher. Gensvaret och arbetsinsatsen har varit fantastisk från alla medarbetare och hela spelartruppen: Vi vill bidra!

Därför är nästa steg för IFK Göteborg att införa lönesänkningar för alla – både spelare och personal – som behöver gå upp fullt i arbetstid för att säkerställa våra åtaganden. För de vars arbete inte kräver full tid på grund av det nya regelverket gäller fortsatta permitteringar i olika omfattning.

I övrigt följer vi utvecklingen noggrant och agerar på given information. De statliga stöd som finns tillgängliga nyttjas i den omfattning som är möjlig. Riskanalysen blir tydligare för varje dag som går. Budskapet internt är solklart: Vi gör vad som krävs!

När vi nu går in i Allsvenskan, känner jag en enorm stolthet över att både våra anställda, våra spelare och våra supportrar förstår vikten av att agera för klubbens överlevnad.

Jag hoppas och tror att vi alla står kvar – tillsammans för Blåvitt.

Max Markusson
Klubbdirektör
IFK Göteborg