Grattis, Glenn

Han var den stora bordtennistalangen i landet – men valde fotbollen. IFK Göteborg tackar en idag färsk 60-åring för det kloka beslutet.

I mitten av 70-talet lockade IFK Göteborg över en osedvanlig bolltalang från halländska Lerkil. Några år senare gjorde denne en succéartad allsvensk debut under ledning av Sven-Göran Eriksson.

Glenn Strömberg fick förtroendet att starta hemma mot Kalmar FF i den allsvenska premiären 1979 – och tackade genom att helt utan respekt för motståndet göra en stormatch. Resten är historia. Svensk och internationell.

Det som svensk bordtennis såg som en potentiell efterträdare till Stellan Bengtsson och Kjell Johansson, blev en mittfältsmotor på absolut högsta nivå.

Vi säger stort grattis och tackar ödmjukt för att du valde rätt sport en gång i tiden

I IFK Göteborg med Uefacupguld 1982 som största merit.

Som en uppskattad lagkompis i Benfica under två säsonger.

Och framförallt som den stora stjärnan i italienska Atalanta under perioden 1984–1992, där han som lagets stora profil stannade kvar i klubben och hjälpte den tillbaka till Serie A efter degradering. Den lojaliteten bidrog självklart till att en lång svensk utsetts till föreningens största spelare genom tiderna.

På det aktiva kontot finns även Guldbollen 1985 och totalt 52 landskamper.

Efter den aktiva karriären har svenska folket haft kvar Strömberg i sina hjärtan som en klockren expert i TV. Glenn har på sitt karaktäristiska vis och med sin skarpa analys förklarat skeenden på plan som vi tittare önskat, men framförallt förmedlat det vi inte visste att vi också ville veta.

Trettondagsafton 2020 blir en av de stora i svensk fotboll – och en profil utöver det vanliga från IFK Göteborg – 60 år.

Vi säger stort grattis och tackar ödmjukt för att du valde rätt sport en gång i tiden.