My Dream Now gästande organisation 2018

My Dream Now – kvällens gäst

My Dream Now – en organisation som verkar för att hjälpa unga ut i arbetslivet – gästar ”IFK Göteborg i Samhället” i samband med matchen mot Djurgården.

Det här är My Dream Now

”Jag heter Jonas Bygdeson och är grundare av My Dream Now. Vi jobbar med att hjälpa unga att förstå möjligheterna i arbetslivet och hur man ska ta sig dit. Vi prioriterar områden med störst potential, som Biskopsgården, Angered och Tynnered. Vi utbildar frivilliga från olika företag som kommer ut till högstadiet och gymnasieelever. Ett team om fyra frivilliga från olika arbetsgivare träffar samma klass fyra gånger på ett år. Elever får komma ut till olika arbetsplatser. Vi finansieras i huvudsak av våra partnerföretag, som Scandic, Tieto, Stena Fastigheter, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän med flera.”

Det här vill My Dream Now

”Vår vision är att alla unga ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. Om du eller din arbetsgivare vill vara med och inspirera unga, så tveka inte att ta kontakt med oss. Min kollega Isaac Haasén, som är regionansvarig i Göteborg är redo att hjälpa er.”

Så här verkar My Dream Now

”Många arbetsgivare här i Göteborg har svårt att rekrytera. Det är inte brist på jobb, men det är svårt för många unga att förstå vad det finns för jobb och vad som krävs för att ta sig dit. Redan i grundskolan behöver vi ge unga förebilder och inspiration genom besök på arbetsplatser. Det skapar motivation i skolan och minskar ungdomsarbetslöshet och utanförskap. Vi bidrar till ett Göteborg som håller ihop och utvecklas.”