Systrarna Kallur besöker IFK Göteborgs bås under Pep Forum 2019.

Blåvitt på Pep Forum

Under fredagen var IFK Göteborg på Pep Forum 2019.
Det blev en dag med många inspirerande möten.
– Vi fick med oss intressanta tankar inför framtiden, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetsansvarig.

Pep Forum 2019 arrangeras av Generation Pep och över 800 personer var på plats på Karolinska Institutet för att med gemensamma krafter arbeta för barn och ungas hälsa.
– I dagarna släpptes en rapport från Världshälsoorganisationen (WHO) som visar att 20 procent av barn världen över mellan elva och 17 år rör sig för lite i förhållande till de rekommenderade 60 minuterna per dag, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetsansvarig hos IFK Göteborg.

Utöver henne representerades IFK Göteborg av Jonas Almén (idrottslärare på Solbackeskolan i Bergsjön, som har IFK på Schemat), Samuel Yngvesson (ledare IFK på Schemat och Cruyff Coach) och av Johan Nilsson, finansieringsspecialist hållbarhet hos IFK Göteborg.

Det blev många intressanta möten och utbyte av idéer och erfarenheter

De pratade bland annat om IFK Göteborgs arbete med IFK på Schemat och Planer för Framtiden.
– Det var en bra och väldigt inspirerande dag. Två av besökarna i vår monter var bland andra systrarna Kallur. De berättade att de kommit till forumet utifrån sin nyfikenhet och det egna arbetet där de har gått från att vara elitidrottare till nybörjarmotionär, säger Elisabeth Anderton.

I deras podd ”Motionsklubben med systrarna Kallur” testar de olika motionsformer och lägger vikt vid folkhälsa och rörelseglädje.

Två andra personer på plats var de nya Generation Pep-ambassadörerna Mårten Nylén och Per Kasperi, som båda genom sitt ambassadörskap vill visa på att allt är möjligt.
– Det blev många intressanta möten och utbyte av idéer och erfarenheter. Det var också givande att vi fick dela med oss av IFK Göteborgs arbete med de här frågorna och vår syn på utmaningarna. För utmaningar finns det helt klart. Men vi är enormt motiverade att tillsammans med våra supportar, partners och Göteborgs Stad arbeta för en jämlik hälsa och ett bättre Göteborg, säger Elisabeth Anderton.