Foto: Tommy Holl

Tack för årets finaste besök

Det påpekas varje år, men kan aldrig någonsin upprepas tillräckligt ofta. Träffen vi bjuds in till av Drottnings Silvias barn– och ungdomssjukhus är viktigare än något annat besök.

Varje år sedan 1982 har IFK Göteborg besökt Drottnings Silvias barn– och ungdomssjukhus.

Varje år har vi tillsammans med den enastående personalen, med mammor och pappor, med syskon och anhöriga och framförallt med de största av små kämpar, fått en påminnelse om hur tacksamt det är att leva ett friskt liv.

Varje år har vi träffat kämpar som överträffar alla världens elitidrottsutövare. Som borde få vara hemma, gå i skolan, leka med kompisar, ha en aktiv fritid, helt enkelt vara barn med allt vad det innebär, istället för att vara här.

IFK Göteborg tar tacksamt emot en inbjudan även 2019.
För att spela lite fotboll med de som kan och orkar.
För att hänga lite.
För att dela ut lite godis och dryck.
För att sprida lite glädje genom att bara närvara.

En nyttig påminnelse om hur bra man har det som frisk.

I den ”goodiebag” som Lasse Vibe, Sebastian Eriksson, Tobias Sana, Hosam Aiesh och de övriga blåvita lirarna delar ut finns det bland annat en IFK-shirt och ett exemplar av barnboken ”Blåvita drömmar”, producerad av ett antal supportrar, som handlar om Nadia och Olle och deras förhållande till hemmamatcherna på Gamla Ullevi.

Bland de många barnen träffar vi Robin, som senaste tiden varit på sjukhuset två gånger i veckan för undersökningar och behandlingar för sitt medfödda ryggmärgsbråck.

På plats finns även yrvädret och energiknippet Zaid. Femåringen, som kommit för att hälsa på sin sjuka syster, ger inte de blåvita spelarna en lugn sekund och är efter dem intensivare än någon motståndare varit i allsvenskan den här säsongen.

Inte minst jagar charmtrollet efter Emil Holm, uppflyttad till a-truppen inför den här säsongen och som är med och hälsar på för första gången.

IFK Göteborgs unga försvarsspelare är både tagen och tacksam.
– Till en början kändes det lite jobbigt att komma hit, att träffa barn med svåra sjukdomar och förstå hur tufft livet är för dem och deras anhöriga. Samtidigt blir det en jäkligt nyttig påminnelse om hur bra man har det som frisk.

Tack för att vi fick komma även i år.