Foto: Fredrik Aremyr.

Historisk seger

Det blev seger direkt i seriepremiären.
Och det var på ett övertygande sätt.

Efter den långa försäsongen var det äntligen dags. Det blev en övertygande seger mot Ösets BK i den historiska division 4-premiären för vårt damlag.

Det stod 3–0 efter den första halvleken och till slut skrevs segersiffrorna till 6–0.

– Vi följde matchplanen och det vi har tränat på. Vi vill ha många korta passningar upp genom planen och hitta ytor att anfalla från därigenom. Vi kände verkligen att alla positioner fungerade och vi ser att vi håller oss till spelidén, säger Peter Svanström, som är en av tränarna.

Filippa Hopkins gjorde vårt första seriemål för damlaget och fyllde på med ytterligare två mål under matchens gång.

Intresset från supporterhåll är stort kring laget, men premiären spelades – precis som alla andra fotbollsmatcher just nu – tyvärr utan publik.

– Vi är vana att spela utan publik… så det var ingen större skillnad. Men inne i PSA som är vår hemmaarena, trivs vi riktigt bra, säger Peter.

Det unga laget – där den äldsta spelaren är född 2002 och den yngsta 2005 – imponerade med stort bollinnehav, säkert passningsspel och även en defensiv som gjorde att de tre poängen aldrig riktigt var hotade.

– Det var påtagligt i omklädningsrummet att det var mer nervöst än vanligt. Spelarna var allvarligare än vanligtvis, kanske tagna av stundens allvar. De var väldigt fokuserade.

Nu väntar två matcher innan det blir ”sommarlov” under juli. Hela spelprogrammet är ännu inte spikat.

– Det är nästan ett antiklimax, men vi spelar i två andra serier med samma spelare, så vi måste snart vara lediga, säger Peter.