Säker seger mot Sävedalen

Vi har börjat vänja oss vid målrika matcher vid det här laget och mötet mot Sävedalen blev inget undantag. 13–0 talar sitt tydliga språk.

Under onsdagen var det dags att göra upp om tre viktiga poäng mot Sävedalens IF. Vi gjorde mål redan efter nio spelade minuter på Prioritet Serneke Arena. Sedan fortsatte målen komma i jämn takt. Efter en mycket stark första halvlek gick vi till halvtidsvila med 5–0 i ledning.

Andra halvlek blev ännu tyngre för Partillelaget. De försökte hämta upp men kraften fanns inte där. Istället var det vi som ökade tempot och ökade på ledningen.

– Hela vår backlinje gör en väldigt stabil insats. Vi är fokuserade från minut ett till nittio. Vi hotar från alla vinklar och har åtta olika målskyttar ikväll. Det är ganska bra jobbat. Vi är väldigt nöjda med vår insats och våra tre poäng, säger tränaren Cristian Loayza.

I matchens slutskede får Sävedalen en av sina farligaste målchanser. Men trots att Hanna Dahl i det blåvita målet stått mer eller mindre sysslolös matchen igenom, lyckas hon göra en superräddning och nollan förblir intakt.

På söndag spelar laget SM-kvartsfinal för Flickor 17. Nästa match i division 4 spelas 21 oktober. Då väntar toppmöte med serieledande Örgryte IS.