Brixly ny huvudpartner till vårt A-lag Dam

Byggbolaget Brixly blir huvudpartner till IFK Göteborgs A-lag i division 3.
– Att skapa rätt förutsättningar speciellt för barn, unga och för kvinnliga utövare inom idrotten är otroligt viktigt. Det är också en utmaning vi har i vår egen bransch, att skapa bättre förutsättningar för kvinnor, säger Markus Brink, vd Brixly.

Brixly är ett värderingsstyrt byggbolag som är verksamt i västra Sverige och har ett stort samhällsengagemang, främst inom barn- och ungdomsidrotten och arbetar dessutom aktivt för ökad jämställdhet och mångfald i branschen.

– Vi har en stark tro på människor och att människor tillsammans blir starkare. Därför är rollen som sponsor naturlig för oss. Vi är väldigt glada och inte minst tacksamma över möjligheten att bli huvudpartner till IFK Göteborgs A-lag Dam, säger Markus Brink, vd Brixly.

Partnerskapet mellan IFK Göteborg Dam och Brixly har möjliggjorts genom att IFK Göteborgs huvudpartner Serneke valt att låta en branschkollega bli en del av satsningen. Serneke har gjort avkall på sin exklusivitet när de låter Brixly bli huvudpartner till IFK Göteborgs ena A-lag. Anledningen till det är att Serneke vill se ett ännu större engagemang för de blåvita damspelarna.

– Att Serneke på det här viset släpper in en branschkollega är unikt. Det visar på en stor prestigelöshet och att de verkligen bryr sig om att spelarna ska få så bra förutsättningar som möjligt, säger Håkan Mild, klubbdirektör IFK Göteborg.

– Vi bjuder gärna in Brixly för att tillsammans jobba med den viktiga frågan om en mer jämställd fotboll. Det här är något som är positivt för damspelarna och för IFK Göteborg och då vill vi samverka istället för att motverka. Vi ser fram emot att bli fler som aktivt väljer att stötta damfotbollen, säger Ola Serneke, VD för Serneke Invest.

Även Volkswagen har en viktig del i att Brixly nu går in som huvudpartner då de väljer att ställa en av sina exponeringsytor till förfogande. Det innebär att Brixly tar plats på shortsens högra sida.

– Vi är oerhört tacksamma att Volkswagen gör detta möjligt och givetvis väldigt glada över att Brixly vill vara med att utveckla vår flick- och damverksamhet framåt, säger Håkan Mild.