Nytt målkalas för damlaget

16–0 på tavlan och fortsatt obesegrade i division 3. Det var en övertygande seger som säkrades i Prioritet Serneke Arena under onsdagskvällen.
– Vi gör det vi ska helt enkelt, säger Filippa Hopkins.

– Det har varit en jättebra säsong så här långt, där vi utvecklar spelet hela tiden. Vi är mer än nöjda. Vi kommer fortsätta på samma sätt idag där vi också kommer ändra lite i startelvan då vi har några på landslagsuppdrag, sa tränare Peter Svanström inför avsparken mot Älvängens IK.

Vi rivstartade direkt och tryckte på offensivt med flera kvalificerade chanser under de inledande minuterna. Efter fyra minuters spel kom också utdelningen. Victoria Svanströms drömträff, från vad som såg ut som en ofarlig yta, hittade krysset och 1–0 var ett faktum.

16 minuter in i den första halvleken kom 2–0. Efter en lång sekvens med bollinnehav hittade Isabella Svanström fram till Filippa Hopkins med en djupledsboll – inga misstag av anfallaren som tryckte in sitt 15:e mål för säsongen.

Bara tre minuter senare var det dags igen. En lyckad offensiv press avslutades med bollvinst och ett avslut från Victoria, räddningen i första läget lämnade en retur som Leia Molund enkelt rullade in. 3–0.

Om Victorias första mål var snyggt så var det andra inte sämre. Från halva plan visade hon prov på sin teknik när hon dribblade sig igenom det uppställda försvaret, innan hon kunde placera in sitt andra mål för kvällen.

Fyra minuter senare kom nästa mål när Filippa spelades fram till ett friläge, och bara minuter senare fullbordade anfallaren sitt hattrick från straffpunkten. Med två minuter kvar till halvtidsvilan hittade även Victoria nätet för tredje gången i den första halvleken. Ett bra slaget inlägg, effektiv nedtagning, säkert avslut och 7–0.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första – med Victoria som målskytt efter bara minuten spelad. Vi slog inte av med någon procent i det offensiva spelet, tvärtom. En kvart in i den andra halvleken gjorde även Filippa sitt fjärde mål i matchen efter att distinkt ha nickat in 9–0.

Efter en timmes spel kom det tionde blåvita målet och Victorias femte – och tio minuter senare gjorde även Filippa sitt femte mål när hon tryckte in det elfte målet.

När klockan slagit 80 minuter hade systrarna Svanström hunnit med att göra ytterligare två mål vardera – innan Filippa tryckte in slutresultatet 16–0

– Vi följer den spelplan vi hade pratat om inför matchen och gör det vi ska helt enkelt. Fortsätter vi på detta sätt så kommer vi fortsätta att göra mycket mål och hålla den serieledning som vi har.