Oavgjort i första ronden

Från 1–4 till 4–4 på sju minuter. Första kvalmatchen mot Örgryte IS innehöll det mesta – och slutade i delad pott.
– Det är bara ren glädje, säger Malva Larsson.

Måndagskväll, regn och kyla på Valhalla IP.
Men fotbollen värmde trots allt de dryga 1 200 personerna på läktarna som bevittnade den första kvalmatchen av två mellan Blåvitt och Örgryte IS.

Det blev en tuff start för de blåvita damerna, som åkte på två baklängesmål redan under de första tio minuterna.

I den 20:e matchminuten träffade ett inlägg handen på en Öis-spelare, och domaren pekade på straffpunkten.
Men en bra räddning tillsammans med bra försvarsspel på returen stod i vägen för reduceringen.

I stället var den i den 30:e minuten som Isabella Svanström fick en bra träff på halvvolley, och till 1–2. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Åtta minuter in i den andra halvleken gick Örgryte IS åter upp i tvåmålsledning efter ett hörnmål, och bara ett par minuter senare ökades ledningen på till 4–1 efter en frispark på distans.

Det såg länge ut som att det skulle bli en tung förlust på Valhalla IP, men den som valde att gå hem tidigt missade en dramatisk avslutning.

Med dryga fem minuter kvar till fulltid spelade Novalie Jensen fram Thilda Gianello som kunde lägga in bollen i öppet mål. Minuten senare vinklade Jensen själv in 4–3 från sin högerkant.

När sedan bara sekunder kvarstod av matchen fick vi en frispark, där bollen efter lite kalabalik i straffområdet till slut hamnade vid Jenny Helgesson – som kvitterade matchen.

3 november spelas returmötet – även den på Valhalla IP.
I potten: en plats i division 2 nästa säsong.