Sen förlust mot division 1-lag

Med bara några veckor till seriepremiär väntade under lördagen träningsmatch på bortaplan mot division 1-laget BK Astrio.
Efter två sena mål säkrade hemmalaget segern. Slutresultatet skrevs till 4–3.
– Det är definitivt godkänt, säger tränaren Peter Svanström.

Under lördagen drog förberedelserna igång på riktigt för vårt division 3-lag. Bussen lämnade Kamratgården tidigt för att ta sig söderut mot Halmstad och match mot BK Astrio.

Inledningsvis gick hemmalaget, som till vardags spelar i division 1, ut i ett väldigt högt tempo. Bollen spelades på få tillslag i kombination med ständigt löpande ytterforwards, vilket innebar ett lågt försvarsspel från vår sida.

Men matchbilden skulle skifta. Samtidigt som de gick ner i tempo började vi avancera framåt och hitta en välfungerande press – något som hindrade deras speluppbyggnad gång på gång.

I det här skedet av matchen spelade vi oss fram till flera farliga lägen, men saknade effektiviteten för att förvalta dem.

– Vi spelade med bra organisation och på det sätt som vi vill spela när serien drar igång. Det enda som egentligen saknades var målen, säger tränaren Peter Svanström.

I matchminut 34 kom till slut ledningsmålet. Thilda Gianello spelade in bollen mot Filippa Hopkins, som hade hittat en lucka mellan två försvarare,. Inga misstag sedan av anfallaren som behärskat placerade bollen nere vid målvaktens vänstra stolpe.

I den andra halvleken gick tempot ner vilket bidrog till en betydligt jämnare matchbild. Men ett tidigt mål kom, och det var vi som skulle utöka ledningen.

Victoria Svanström bröt sig loss på sin vänsterkant och skickade in ett lågt distinkt inlägg mot första stolpen. Återigen höll sig Filippa Hopkins framme och kunde – på riktigt anfallarmanér – trycka in bollen på volley.

Med 20 minuter kvar att spela började de trötta benen visa sig där ute. Vi saknade fortfarande flera startspelare och kom till matchen med en tunn trupp, detta samtidigt som hemmalaget kunde byta in flera fräscha spelare.

– När de får göra sina byten och även sätter in en extra forward blir det tufft. De pressade ständigt ner vår backlinje och kunde bryta igenom oss i nästintill varje anfall.

Inom loppet av tre minuter kvitterades matchen. Första målet kom i minut 71, och två minuter senare kom kvitteringen.

Trots den offensiva tyngd som hemmalaget visade upp så var det vi som på nytt skulle ta ledningen.

Inhopparen och debutanten Leia Molund höll sig framme på en retur och kunde, efter en tilltrasslad situation, trycka in sitt första mål i A-laget.

– Jättekul för Leia såklart. Hon kommer direkt från SM-laget och visade direkt varför hon blir uppflyttad. Hon kommer in som en av de yngsta och visar att hon kan stå sig mot division 1-spelare.

Med bara fyra minuter kvar till fulltid kvitterades matchen på straff – och tre minuter senare stängde Astrio matchen med sitt ledningsmål: 4–3.

– När vi släpper in straffen så kände vi att det inte fanns något att förlora, vi ville gå för vinsten. Det öppnade då upp sig bakåt och dom kunde kontra in ytterligare en boll.

Trots förlusten finns det mycket positivt att ta med sig.

– Vi matchar ett division 1-lag hela vägen in i mål vilket visar vilken nivå vi kan spela på. Vi ville komma tillbaka från semestern och börja med tuffast möjliga motstånd, och det fick vi verkligen. Vi spelar en riktigt bra första halvlek och står upp hela matchen, i andra halvleken blir det lite för trötta ben och vi kommer in i en svag period. Men överlag är det definitivt godkänt, säger Peter Svanström.