Storseger inför säsongspremiären

Söndagens träningsmatch mot Husie IF blev ett riktigt målkalas.
Filippa Hopkins fem mål ledde fram till en övertygande 10–1 seger.
– Allting stämde verkligen för oss, säger tränaren Peter Svanström.

I den hårda vind som blåste över Kviberg 2 genrepade vårt division 3-lag mot skånska Husie IF.
Inledningsvis fick vi se ett överlägset bollinnehav från Blåvitt. Bara fyra minuter in i matchen pricksköt Filippa Hopkins in det första av många mål under eftermiddagen.

– Vi hade pratat inför matchen om att vi skulle prioritera passningsspelet, och det visade vi verkligen. Vi höll bollen i långa stunder samtidigt som vi skapade farliga målchanser framåt. Vi fick allting att stämma verkligen, säger Peter Svanström.

Husie – som också hör hemma i division 3 – försvarade sig till en början bra och spelade en tillbakadragen och tät fotboll. Det dröjde till matchminut 32 innan nyuppflyttade Filippa Andersson ökade på vår ledning.
En bra slagen hörna mot den bortre ytan nådde framåtlöpande Filippa perfekt på huvudet – och innebar 2-0.
Därefter fortsatte Filippa Hopkins visa vilken målform hon är i. Hon hittade nätet i minut 34 – och igen två minuter senare – ett hattrick i första halvlek för anfallaren.

– Jättekul för Filippa att hon fortsätter på målspåret. Hon har jobbat stenhårt för att komma hit och hitta den formen som hon visar upp.

Andra halvlek inleddes av ett litet kollektivt misstag, vilket ledde fram till en reducering. Men efter det var det inget snack om vilket håll matchen skulle gå åt. Inom loppet av tolv minuter satte vi fyra raka mål, varav ett gjordes av debutanten Elin Berggren. Elin var en av flera F15-spelare son ingick i dagens trupp.

– Det är väldigt positivt att de kommer upp och visar direkt att de kan vara med och konkurrera om platserna. Sen är det en jätterolig bonus att både Elin och Filippa får göra mål i sina debuter.

Målen för vår del skulle inte stanna där. Ytterligare tre mål skrevs till protokollet innan matchen var slut.

– En jättebra match för vår del. Vi har fortfarande många spelare borta på landslagsläger och semester, vilket ger de yngre chansen. Så det värmer att se dem göra det så bra. Nu känner vi oss redo för att dra igång säsongen på riktigt.