Seger borta mot Lerum

Ytterligare tre poäng in på kontot.
Bortamatchen mot Lerum slutade med en 2–1 seger.
– Väldigt skönt, säger Peter Svanström.

Under lördagen rullade säsongen vidare mot Rydsbergsplan för match mot Lerums IS.

Vi inledde matchen i ett högt tempo där vi styrde spelet och skapade chanser i offensiv riktning, vilket också skulle leda till en tidig utdelning.

Efter åtta minuters spel var Filippa Hopkins högst i luftrummet och kunde nicka in ledningsbollen, 1–0.

Tempot i passningsspelet fortsatte att vara högt samtidigt som vi skapade flera chanser för att utöka ledningen, vilket vi även gjorde.

Med nio minuter kvar till halvtidsvilan stegade Felicia Holmberg upp från 23 meter. Ett distinkt avslut under den hoppande muren lämnade målvakten chanslös – och för oss en tvåmålsledning in i pausvilan.

– Jag tycker att alla spelare gör det bra. Det är skönt att båda våra forwards får göra mål och att vi fortsätter skapa chanser i offensiv riktning, säger tränaren Peter Svanström.

Den andra halvleken gick i andra tecken.

En timme in i matchen reducerade Lerum till 2–1, samtidigt som ytterligare en Blåvit försvarare fick lämna matchen med en skada.

En stark defensiv bredd på truppen gav däremot fortsatt trygghet i försvaret, och reduceringen blev det närmsta hemmalaget kom.

Matchen slutade 1–2.

Peter:

– Först är Malva borta med en skada, och nu fick vi en till spelare skadad vilket såklart är tufft. Men spelarna anpassar sig väldigt bra och står tryggt hela matchen. Vi visste inför matchen att Lerum är ett lag som kan matcha vår fysik och att det skulle bli tufft, så det känns väldigt skönt med tre poäng.