Seger i årspremiären

Under lördagen var våra damer först ut av seniorlagen att spela match 2022.
Varbergs Bois stod för motståndet och det blev seger med 15–1 mot det halländska division 2-laget.
– Skönt att vara igång, säger vår tränare Peter Svanström.

2022 års fotbollssäsong har nu startat. Vårt nyuppflyttade division 2-lag  spelade säsongens första blåvita seniormatch.

Matchen spelades utan publik i Prioritet Serneke Arena. Detta på grund av de rådande restriktionerna. Matchen var planerad att spelas utomhus men behövde flyttas sent från Kvibergs 2 frusna plan och in till konstgräset i inomhusarenan intill.

– Det är en sent inplanerad match och matchen flyttas sent. Varberg ställer upp på kort varsel och det är vi tacksamma för. Apparaten och organisationen som krävs för att kunna ta hand om coronapass och inpasseringar blir för mycket för en enkel träningsmatch under försäsongen. Vi gjorde bedömningen att det är bättre att satsa på mer publikmatcher längre fram, säger Peter Svanström.

Matchen då? Jo, den rivstartade vi med mål redan i den allra första spelminuten. Nyförvärvet Felicia Holmberg tog sig loss och placerade snyggt in sitt första mål i sin första match för IFK Göteborg.

Sedan rann det iväg. I halvtid stod det 7–1 och till slut blev det alltså 15–1.

– Det är januari… och jag är nöjd med det jag ser. Instinkterna finns kvar och inställningen är väldigt bra. Vi gick in i en ny formation med trebackslinje, och vi känner att vi hamnade väldigt rätt med det. Det ska bli spännande att se vad det blir av det, och att vi får fler sätt att spela på, säger Peter.

Härnäst väntar träningsmatch om två veckor. Även då i PSA. Herrestad AIF står för motståndet.
Under kommande vecka kommer resten av de inplanerade träningsmatcherna att presenteras.

Matchfakta hittar du som vanligt hos vår statistikpartner IFKdb, som finns på www.ifkdb.se.