Storseger mot Tollered

Åtta matcher i division 2 – och åtta segrar i rad.
Fredagens möte mot Tollered slutade med en storseger 8–0.
– Vi tar över matchen totalt, säger tränaren Peter Svanström.

Under fredagskvällen väntade den åttonde omgången av division 2  – mot Tollereds IF på bortaplan.

Det var hemmalaget som började bäst. De visade upp en aggressivitet som tryckte ned oss i försvarspositionerna, och gav oss svårigheter att hitta något flyt offensivt.

Trots det kontrollerade vi bollinnehavet, och gav oss själva möjligheten att jobba oss in i matchen. När matchklockan nått 18 minuter vände matchbilden, med tre raka mål inom loppet av två minuter.

Först in i målprotokollet var Filippa Hopkins som distinkt tryckte in 1–0, vilket följdes upp av av två snabba mål signerade Felicia Holmberg och Filippa Hopkins igen.

Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

– De kommer ut bra och gör det svårt för oss med sin aggressivitet. Vi låter dem komma till flera fasta situationer, vilket vi lyckas lösa bra med en bra defensiv. Sen när vi får in det första målet tar vi över matchen totalt, säger Peter Svanström.

Inför den andra halvleken roterades startelvan, vilket skulle ge effekt direkt.

Nyinkomna Isabella Svantröm assisterade Felicia Holmberg efter minuten spelad till hennes andra mål för kvällen.

Vi fortsatte att trycka på offensivt, och skapade kvalitativa chanser. 64 minuter in i matchen blev Filippa Hopkins tremålsskytt när hon placerade in 5–0, ett mål som följdes upp av två raka utökningar och 7–0 på tavlan inför resterande 20 minuter.

Med tolv kvar till fulltid fastställde Novalie Jensen slutresultatet 8-0 och säsongens åttonde seger i rad blev ett faktum.

Peter Svanström:

– En bra match överlag. Vi börjar lite sämre men jobbar oss in matchen och tar till slut över den totalt. I den andra halvleken går luften ur Tollered en aning och vi börjar rada upp chanser i varje anfall. Vi sa innan matchen att vi ville spela oss fram via mitten, och att bollarna skulle gå till Thilda Gianello. Hon gör två assist och ett mål i matchen, och är tveklöst matchens spelare, så det var minst sagt lyckat.