Årets första seger – en rejäl sådan

Andra matchen för året och en rejäl islossning.
Träningsmatchen borta mot Rävåsens IK slutade i en blåvit 7–0-seger.

Efter 3–3 borta mot Elfsborg i träningspremiären var det dags för en något längre bortaresa. Karlskoga närmare bestämt, där Rävåsens IK från division 1 Mellersta väntade.

Redan i den fjärde minuten öppnade Thilda Gianello målskyttet för dagen, och efter ytterligare mål av Victoria Svanström i den 30:e minuten, Alicia Hellström i den 32:a minuten och Leia Molund i den 38:e minuten. En stabil 4–0-ledning i paus, alltså.

– En väldigt bra första halvlek. Vi kom igång med passningsspelet med en gång, och i princip samtliga delar stämde i spelet. Sedan hade vi fyra olika målskyttar som gjorde mål på olika sätt, så jag fick det jag bad om, säger Peter Svanström.

Den andra halvleken var nästintill lika målrik som den första, även om målen dröjde.
3–0 kom i den 77:e minuten, följt av Ebba Fjordskärs 6–0 i den 85:e minuten. Tre minuter senare fastställde Ebba Fjordskär slutresultatet 7–0.

– Vi bytte båda våra anfallare och satte in Ida Kjellman och Ebba Fjordskär till den andra halvleken. Sedan tog vi vid där den första slutade, men släppte inte bollen lika mycket. Därefter gjorde vi några små justeringar och fick tillbaka passningsspelet, vilket vi svarade på genom att göra tre snabba mål.

Sammantaget en bra insats, menar en nöjd Peter Svanström.

– Vi åker härifrån med ett gott självförtroende som kan vara nyttigt inför nästa vecka, då vi ställs mot ett betydligt tuffare motstånd i form av Alingsås.