Målformen håller i sig.

En ny härlig bortaseger.
Halmstads BK besegrades med 5–1 på Skedalaheds IP.

Om våra beslutsamma förstaaktioner var en ledtråd om vartåt saker och ting skulle barka denna lördag blev förhoppningarna inte mindre i den åttonde matchminuten.

Isabella Svanström vände bort två motståndare vid mittlinjen ute till höger och slog en enkel passning centralt till Victoria Svanström ­­– som valde en lika enkel passning tillbaka, varpå Isabella uppfattat Ebba Fjordskärs djupledslöpning. En perfekt genomskärare senare var Fjordskär fri och gjorde 1–0 via ett behärskat avslut.

2–0 kom i den 16:e minuten efter att Filippa Andersson fixat en frispark och vår erkänt skickliga frisparksskytt Emma Broddheimer tryckt till. Den stillaliggande bollen var placerad strax till höger, ungefär 25 meter från mål – och även om skottet inte hade sedvanlig Broddheimer-kraft var bollbanan så pass lurig att den ställde HBK-målvakten.

Med en halvtimme spelad hade vi rejält grepp om Halmstad och anföll i våg efter våg, vilket belönade sig på nytt i den 35:e minuten när Leia Molund hann upp en lite för lång passning till höger och spelade Isabella Svanström. Svanström hade ryggen mot mål och en motståndare hack i häl. Ja i alla fall tills hon överlistade henne med en läcker Cruyff-vändning. Väl rättvänd tog sig Isabella Svanström förbi ytterligare en hemmaförsvarare innan hon friställde Ebba Fjordskär som placerade in 3–0 från nära håll.

Med bara sekunder kvar till pausvila fick Halmstad i väg ett kanonavslut från distans och väckte liv i matchen med en reducering.

När andra halvlek drog i gång var hemmalaget hetast och viss oro tycktes smyga sig in hos våra spelare. I takt med att matchklockan tickade på och vi stod emot minskade dock HBK:s frenesi, liksom vår oro. För andra matchen i rad stod Josan Semere Melake för ett piggt inhopp och var en bidragande orsak till att vi återtog kommandot.

I 84:e minuten kombinerade sig just Semere Melake och Victoria Svanström fram, när bollen tog på en HBK-hand och vi fick frispark precis på gränsen till straffområdet. Filippa Andersson förvaltade frisparken behärskat och utökade till 4–1.

Ett par minuter senare tog vi oss fram på nytt och Ebba Fjordskär, som befann sig ute på högerkanten, spelade fram Victoria Svanström som fick friläge och fastställde dagens slutresultat.

– Vi spelar framåt med beslutsamhet och variation. På det sättet gör vi det svårt för Halmstad, som är ett bra fotbollslag. Vi har mycket att vara glada över i dag. Exempelvis att Ebba Fjordskär fortsätter vara effektiv framför mål och att Malva och gänget i backlinjen verkligen hittat tillbaka till tryggheten, säger Peter Svanström.