Snabb dubbel gav seger

Säker trea.

Med Halmstad BK på besök hade vårt division 1-lag chansen att spela in femte segern i rad. Efter två snabba mål i slutet av första halvlek – och god blåvit kontroll i den andra slog vi HBK med 4–0.

Matchinledningen var jämn och bortalagets höga press gav stundtals betalt i form av bollvinster på vår planhalva. Även om det inte haglade av heta målchanser rann Halmstad igenom ett par gånger på sin farliga vänsterkant. Som helhet är det nog rättvist att tillskriva HBK ett visst spelövertag under den första halvleken. När klockan tickade mot halvtid gick allt fort.

Det var i den 43:e matchminuten som Thilda Gianello var framme och snodde åt sig bollen efter en misslyckad HBK-rensning. Gianello revs ner varpå domaren pekade på straffpunkten. Fram stegade Victoria Svanström. En kyligt placerad straff, till vänster om bortamålvakten, innebar blåvit 1–0-ledning.

På övertid kombinerade vi oss fint fram mot offensivt straffområde där Victoria Svanström hittade Isabella med samma efternamn. Isabella Svanström tog emot bollen och fick i väg ett distansskott som letade sig via målvaktens fingertoppar och in i mål. 2–0-ledning i paus.

I den andra halvleken gick luften ur bortalaget en aning, vilket gav oss möjligheten att kontrollera händelserna. Även om HBK stack emellan med en och annan hörna samt någon halvfarlig kontring kändes matchen snudd på avgjord. En känsla som förstärktes ytterligare i matchminut 75, när Ida Kjellman bredsidade in 3–0 i den bortre burgaveln, framspelad av Filippa Hopkins.

Innan matchen var till ändå fick Filippa Hopkins sista ordet. Det var inhoppande Saron Berhe som påpassligt bröt HBK:s uppspel innan bollen hamnade hos Leia Molund som via Victoria Svanström friställde Hopkins. Ett välplacerat avslut från nära håll fastställde segerresultatet 4–0.

– Vi vet vad vi vill göra och lyckas bra första tio. Därefter hamnar vi lite fel i speluppbyggnaden. Efter 20 minuter är vi väldigt stressade och de hotar en del på vår högerkant. Under en period faller vi ifrån vår matchplan och är lite illa ute, men börjar så sakta hitta rätt i vårt positionsspel och kommer in centralt i banan på ett bättre sätt. Inom loppet av ett par minuter får vi resultat på det och gör både ett och två noll. Den andra halvleken är en trygg färd mot målet. Victoria Svanström gör en oerhört bra halvlek, och om det inte vore för att deras målvakt gör några jätteräddningar hade siffrorna blivit ännu större. Vi summerar veckan till tre segrar av tre möjliga och 16 gjorda mål konstaterar Peter Svanström.